Rusia profită de faptul că România nu poate exporta grâu

  • După ce producătorilor români li s-a interzis să exporte grâu, Rusia a crescut preţurile pentru acest produs
  • Un alt motiv al creşterii preţului este aprecierea rublei faţă de dolar
4002 afișări
Imaginea articolului Rusia profită de faptul că România nu poate exporta grâu

Rusia profită de faptul că România nu poate exporta grâu

Preţul grâului din Rusia a crescut, pe fondul interzicerii exportului de grâu din România şi Ucraina, dar şi al aprecierii rublei faţă de dolari, relatează Reuters.
 
România a interzis săptămâna trecută exportul de cereale în afara Uniunii Europene, până la mijlocul lunii mai, Ucraina a stabilit împreună cu comercianţii o cantitate maximă de grâu pentru export, în timp ce Rusia a impus o cotă le exportul de cereale pentru aprilie-iunie.
 
Grâul rusesc la Marea Neagră costă mai mult cu 3 dolari, laa 225 de dolari tonea, la finele săptămânii trecute.
 
Preţul orzului a rămas stabil, la 177 dolari pe tonă.
 
IKAR, o altă companie de consultanţă în domeniul agriculturii din Moscova, avansează un preţ de 227 de dolari tona.
 
Primăvara secetoasă începe să trezească îngrijorări cu privire la recolta acestui an printre fermierii şi analiştii ruşi.
 
Rusia a exportat 32,1 milioane de tone de cereale între 1 iulie 2019 şi 9 aprilie 2020, cu 15% mai puţin decât anul anterior, a anunţat SovEcon, citând date vamale. Din aceasta, exporturile de grâu au reprezentat 27,6 milioane de tone.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
export,
grau

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici