Rusia va livra gaz Ucrainei, după încheierea unui acord asupra preţului

Rusia a acceptat să livreze Ucrainei gazul de care are nevoie pentru a continua transporturile către Europa, dar Kievul şi Moscova trebuie să ajungă la un acord asupra preţului, a declarat Jaroslav Basta, ambasadorul Cehiei în Ucraina, citat de agenţia Interfax Ucraina, în pagina electronică.

5 afișări
Imaginea articolului Rusia va livra gaz Ucrainei, după încheierea unui acord asupra preţului

Rusia va livra gaz Ucrainei, după încheierea unui acord asupra preţului - oficial

"Premierul rus Vladimir Putin ne-a promis că, după ce furnizarea de gaz se reia, va fi pompat în sistem nu doar gaz pentru export, ci şi gaz tehnic", a spus el, într-un interviu pentru ziarul Kommersant-Ukraine, publicat luni.

"Există doar un subiect asupra căruia Ucraina şi Rusia trebuie să cadă de acord, fără participarea UE. Problema este constituită de preţul acestui gaz tehnic", a precizat Basta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici