Ryanair colaborează cu fostul pilot F1 Niki Lauda pentru achiziţionarea şi dezvoltarea companiei aeriene LaudaMotion

Ryanair va achiziţiona 24,9% din acţiunile companiei aeriene LaudaMotion, deţinută de fostul pilot de Formula 1 Niki Lauda, aceasta fiind o parte a unui parteneriat între cele două companii ce priveşte dezvoltarea firmei austriece, informează un comunicat Ryanair.

355 afișări
Imaginea articolului Ryanair colaborează cu fostul pilot F1 Niki Lauda pentru achiziţionarea şi dezvoltarea companiei aeriene LaudaMotion

Ryanair colaborează cu fostul pilot F1 Niki Lauda pentru achiziţionarea şi dezvoltarea companiei aeriene LaudaMotion

LaudaMotion a achiziţionat recent mai multe active, printre care şi avioane A320, ce au aparţinut fostei companii aeriene Niki Airline şi care va începe zboruri de linie şi charter din Germania, Austria şi Elveţia spre destinaţii turistice de pe malul Mediteranei.

Conform înţelegerii, Ryanair va achiziţiona şi restul de 75% din acţiunile companiei, cu acordul autorităţilor europene. Niki Lauda va fi preşedintele board-ului liniei aeriene, iar Ryanair va furniza suport financiar şi managerial, dar şi şase aparate de zbor, astfel încât LaudaMotion să folosească în total 21 de avioane.

Preţul celor 75% din acţiuni va fi mai mic de 50 de milioane de euro, iar Ryanair va aloca alte 50 de milioane pentru primul an de funcţionare a companiei. Conform planurilor, LaudaMotion va deveni profitabilă în al treilea an de funcţionare şi va ajunge la o flotă de 30 de aparate Airbus.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici