Ryanair vrea să cumpere cel puţin 150 de avioane Boeing 737 MAX

Ryanair a declarat că intenţionează să cumpere cel puţin 150 de Boeing 737 MAX 10, cu opţiunea de a achiziţiona alte 150 de avioane, după ce o dispută privind preţurile a blocat negocierile pentru această tranzacţie uriaşă în 2021.

524 afișări
Imaginea articolului Ryanair vrea să cumpere cel puţin 150 de avioane Boeing 737 MAX

Este cea mai mare comandă a transportatorului low-cost şi cel mai recent contract de amploare al producătorului de avioane, în condiţiile în care companiile aeriene înlocuiesc avioanele vechi şi îşi măresc flotele.

Acţiunile Boeing au crescut cu aproximativ 3% în tranzacţiile de dimineaţă, marţi, după ce compania a raportat comanda, în timp ce restul pieţei a fost în scădere, notează CNBC.

Ryanair intenţionează să opereze avioanele Max 10, care nu au fost încă certificate de autorităţile de reglementare, cu 228 de locuri la bord.

Cele 150 de avioane din comandă valorează peste 20 de miliarde de dolari la preţurile de catalog, dar companiile aeriene primesc în general reduceri semnificative pentru vânzări atât de mari. Ryanair a oprit negocierile pentru o comandă de avioane MAX în septembrie 2021 din cauza unei dispute privind preţurile.

CEO-ul Ryanair, Michael O'Leary, a declarat că noile avioane vor înlocui avioanele 737 mai vechi din flota sa. Avioanele vor fi livrate probabil între 2027 şi 2033, a declarat O'Leary la o conferinţă de presă. Cele 150 de avioane suplimentare pentru care a optat îi vor permite să transporte peste 300 de milioane de pasageri pe an până în 2034 şi vor crea 10.000 de locuri de muncă până atunci, a spus el.

Compania aeriană ultra-low-cost a transportat 97 de milioane de pasageri în ultimele 12 luni, faţă de 149 de milioane înainte de pandemia Covid, potrivit unui raport al companiei.

Următoarea provocare pentru Boeing este accelerarea producţiei de 737 Max. Luna trecută, compania a declarat că îşi propune să producă 38 de avioane în fiecare lună, faţă de 31.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici