S-a născut Bugatti Rimac, ”cea mai bună companie de hiper-maşini din lume”

  • Rimac Group va fi acţionarul majoritar al Bugatti Rimac, cu o participaţie de 55%.
  • Restul de 45% va fi deţinut de Porsche.
  • Bugatti va continua să fie asamblat în estul Franţei, unde compania a fost înfiinţată în 1909.
1588 afișări
Imaginea articolului S-a născut Bugatti Rimac, ”cea mai bună companie de hiper-maşini din lume”

S-a născut Bugatti Rimac, ”cea mai bună companie de hiper-maşini din lume”

Producătorul croat de automobile Rimac Automobili a declarat că grupul german Volkswagen, inclusiv divizia Porsche - care deţine pachetul majoritar de acţiuni la Bugatti - intenţionează să creeze un nou joint-venture.
 
Noua companie se va numi Bugatti-Rimac.
 
„Astăzi anunţăm crearea unei noi companii. Cea mai bună companie de hiper-maşini din lume - numită Bugatti Rimac. Aceasta este o fuziune perfectă între inovaţiile de electrificare rapide ale lui Rimac Automobili şi moştenirea de 110 ani a Bugatti de design şi măiestrie. Împărţim companiile în două: Rimac Automobili, societatea cu răspundere limitată iniţială pe care am înfiinţat-o în urmă cu 12 ani, va deveni Rimac Group, care va fi acţionarul majoritar al Bugatti Rimac cu o participaţie de 55%”, a spus proprietarul Rimac, Mate Rimac.
 
Porsche va deţine 45% din Bugatti-Rimac, în timp ce Rimac Automobili va deţine restul de 55% din acţiuni, potrivit presei croate.
 
”În concluzie, permiteţi-mi să spun acest lucru, combinăm competenţele lui Bugatti şi Rimac. Punctele lor forte se completează reciproc perfect. Acesta este cazul în care unu plus unu este în mod clar egal cu mai mult de două”, a declarat CEO-ul Porsche Goup, Oliver Blume. 
 
Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost publicate.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici