S&P a retrogradat 11 bănci din Spania, între care Santander şi BBVA

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s (S&P) a retrogradat 11 bănci din Spania, între care şi cele mai mari două instituţii de credit ale ţării, Banco Santander şi Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), ca urmare a revizuirii anterioare a calificativului de ţară.

176 afișări
Imaginea articolului S&P a retrogradat 11 bănci din Spania, între care Santander şi BBVA

S&P a retrogradat 11 bănci din Spania, între care Santander şi BBVA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

S&P a coborât ratingul pentru credite pe termen lung al Santander cu două trepte, la BBB, cu perspectivă negativă, potrivit Bloomberg.

Pe lângă înrăutăţirea calificativului pe termen lung al celor 11 bănci, S&P a retrogradat şi ratingul pe termen scurt în cazul a 4 instituţii de credit.

Santander şi BBVA au perspectivă negativă din partea agenţiei.

Băncile din Spania, lovite de o recesiune prelungită şi de prăbuşirea pieţei imobiliare, se confruntă cu un deficit de capital de 59,3 miliarde de euro, potrivit rezultatelor unui audit independent.

Statele din zona euro au pus la dispoziţia Spaniei o linie de credit de până la 100 de miliarde de euro pentru a susţine recapitalizarea băncilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici