Salariaţii Dacia lucrează în fiecare sâmbătă în două schimburi

Salariaţii Automobile Dacia lucrează, începând de sâmbătă, în două schimburi, acest program de lucru urmând să fie valabil în toate zilele de sâmbătă, până în 31 iulie, pentru ca autovehiculele să poată fi livrate, conform comenzilor.

267 afișări
Imaginea articolului Salariaţii Dacia lucrează în fiecare sâmbătă în două schimburi

Salariaţii Dacia lucrează în fiecare sâmbătă în două schimburi (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Potrivit lui Nicolae Pavelescu, preşedintele Sindicatului Dacia, decizia referitoare la zilele de sâmbătă lucrătoare a fost luată în cadrul reuniunii lunare dintre Administraţia uzinei Vehicule Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia, din data de 12 mai, iar acum o săptămână a fost făcut primul pas, când s-a lucrat în trei schimburi, pentru a putea onora comenzile clienţilor şi pentru a permite adaptarea furnizorilor la noul program de lucru.

Dacia a anunţat, la sfârşitul lunii aprilie, că va creşte producţia, din data de 15 iunie, de la 1.200 de unităţi pe zi în prezent, la 1.340 de unităţi pe zi, ca urmare a cererii mai mari la export şi în România.

Tot începând cu jumătatea lunii iunie, Dacia va angaja 500 de salariaţi, personal necesar susţinerii ritmului de fabricaţie mărit.

În mai multe zile din octombrie, noiembrie, decembrie 2008 şi ianuarie 2009, producţia uzinei Dacia a fost oprită, în total, timp de aproximativ o lună, din cauza scăderii cererii.

Anul trecut, Automobile Dacia a produs 242.415 de unităţi, în creştere cu 8,8% faţă de 2007. Modelele Logan MCV (break) şi Logan Sedan au reprezentat 70% din total, fiind urmate de cel mai nou automobil din gama constructorului din Mioveni, Sandero.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici