Salvarea turismului românesc: pensiunile eco. Ce tarife au pe timp de criză?

O pensiune mică şi cu oameni primitori, aer curat, mic dejun cu legume din propria gradină şi drumeţii. Cam aşa arată o zi tipică pentru turiştii care aleg o pensiune eco. Iar numărul lor nu a scăzut nici pe timp de criză, informează www.incont.ro.

50 afișări
Imaginea articolului Salvarea turismului românesc: pensiunile eco. Ce tarife au pe timp de criză?

Salvarea turismului românesc: pensiunile eco. Ce tarife au pe timp de criză? (Imagine: www.incont.ro)

Şi asta pentru tot mai mulţi oameni se orienteaza spre stilul de viaţă ecologic şi vor să se bucure de toate facilităţile chiar şi în vacanţă.

România este ţara paradoxurilor. Deşi are un potenţial turistic enorm, numărul turiştilor care vin în concediu aici scade pe zi ce trece. Mulţi sunt descurajati de lipsa infrastructurii, de condiţiile de cazare sau de tarifele prea mari. Iar, în unele cazuri, diferenţele sunt şi de 20-30%.

Doar anul trecut, numărul turiştilor care s-au cazat în pensiunile şi hotelurile româneşti a scăzut cu 7% faţă de 2009, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Iar cei care au înclinat balanţa negativ au fost chiar românii. Şi asta pentru că numărul turiştilor străini a scăzut cu doar 1% faţă de 2009, la 7,49 milioane de persoane. Chiar şi aşa, acesta este cel mai mic număr din 2007 şi până acum.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici