Samsung ar putea transfera în România producţia fabricilor deţinute în Slovacia

Grupul sud-coreean Samsung ar putea decide transferul producţiei de la două fabrici deţinute în Slovacia în România, dacă nu va primi noi subvenţii din partea statului slovac.

844 afișări
Imaginea articolului Samsung ar putea transfera în România producţia fabricilor deţinute în Slovacia

Samsung ar putea transfera în România producţia fabricilor deţinute în Slovacia (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Samsung vrea să închidă cele două fabrici din Slovacia, care au 4.000 de angajaţi, şi să transfere producţia în România, a relatat postul slovac de televiziune Markiza, citat de Wirtschaftsblatt.

Reprezentanţii Samsung au refuzat să comenteze.

Ministrul slovac al Muncii şi Afacerilor Sociale, Jozef Mihal, se află într-o vizită în Coreea de Sud, unde negociază investiţii.

Potrivit Ministerului slovac al Economiei, Samsung cere subvenţii de 28 de milioane de euro, pentru a mai păstra 950 de locuri de muncă în Slovacia.

Grupul sud-coreean de electronice este prezent în Slovacia din 2002 şi deţine două fabrici, la Voderady şi Galanta.

Până în prezent, Samsung a primit subvenţii de 111 milioane de euro în Slovacia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici