Sancţiunile adoptate împotriva Rusiei lovesc puternic piaţa bijuteriilor

La doar câteva săptămâni după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, Thierry Tugendhaft, comerciant de diamante din Anvers, a început să primească telefoane de la marii bijutieri din Paris care îi cereau să nu le mai furnizeze pietre ruseşti, relatează Reuters.

938 afișări
Imaginea articolului Sancţiunile adoptate împotriva Rusiei lovesc puternic piaţa bijuteriilor

Sursa foto: MediafaxFoto

Nu a fost singurul. Alte firme de diamante din Anvers, cel mai mare centru mondial de comerţ cu diamante brute şi de tăiere a celor mai mari pietre preţioase, au fost rugate să evite pietrele ruseşti. Nu este o sarcină uşoară în condiţiile în care Rusia furnizează aproximativ o treime din cererea globală.

Acum, puterile occidentale doresc să oficializeze boicotul printr-o interdicţie oficială a pietrelor ruseşti.

Un anunţ din partea G7 este aşteptat de câteva săptămâni, dar dezacordul asupra detaliilor întârzie lucrurile, a declarat o sursă care are cunoştinţă despre acest subiect.

Marii bijutieri occidentali, de la Tiffany's la Cartier şi Van Cleef & Arpels, au ţinut să se distanţeze de comerţul profitabil cu diamante din Rusia.

Importurile de diamante brute ruseşti sunt acum la mai puţin de 5% din nivelurile de dinainte de război, a declarat sursa.

Tugendhaft, şeful T. Diamonds BVBA, a declarat că aproximativ 50% din diamantele sale brute obişnuiau să provină din Rusia datorită calităţii lor ridicate. Cumpărătorii săi i-au dat doar şase săptămâni pentru a găsi surse alternative de aprovizionare.

„Tranziţia a fost destul de rapidă, deoarece eram deja în discuţii cu Canada, în timp ce încă mai cumpăram din Rusia”, a declarat Tugendhaft din biroul său din clubul de diamante din Antwerp.

În prezent, compania sa îşi procură aproximativ 80% din diamante din Canada, iar restul din ţări africane, inclusiv Lesotho, Africa de Sud şi Botswana.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici