Şapte bănci vor fi AMENDATE de autorităţile europene pentru manipularea pieţei valutare

Barclays, Citigroup, HSBC, JPMorgan, Royal Bank of Scotland, UBS şi o bancă japoneză vor fi amendate de autorităţile europene, în următoarele săptămâni, pentru manipularea pieţei valutare, într-o afacere de multe miliarde de dolari, au declarat pentru Reuters două surse.

1312 afișări
Imaginea articolului Şapte bănci vor fi AMENDATE de autorităţile europene pentru manipularea pieţei valutare

Şapte bănci vor fi amendate de autorităţile europene pentru manipularea pieţei valutare

Unele bănci vor beneficia de o reducere de 10% a amenzilor dacă vor recunoaşte abaterea. În schimb Credit Suisse a anunţat că va ataca în instanţă amenda. Nu este clar dacă Comisia Europeană va putea finaliza cazul în timp util pentru a amenda, în perioada următoare, banca elveţiană.

Autorităţile europene, care au investigat cazul timp de şase ani şi care ar putea amenda cu până la 10% din cifra de afaceri globală a companiei pentru încălcarea normelor UE, a refuzat să comenteze.

La rândul lor, Barclays, Citigroup, JPMorgan, Royal Bank of Scotland şi HSBC au refuzat să comenteze.

Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JPMorgan, Royal Bank of Scotland şi UBS au admis că sunt vinovate, într-un caz asemănător în SUA şi au fost amendate cu peste 2,8 miliarde de dolari.

Autorităţile de reglementare americane au declarat că riglarea cursului de schimb a fost făcută, prin intermediul unor camere de chat cu nume precum "Cartelul", "Mafia" şi "Clubul bandiţilor".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici