Sârbu: Persoanele din minister care s-au implicat politic ar trebui să plece

Noul ministru al Agriculturii Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Ilie Sârbu, a declarat marţi, la preluarea portofoliului, că angajaţii din minister care s-au "remarcat prea mult" în zona politică ar trebui să se retragă.

14 afișări
Imaginea articolului Sârbu: Persoanele din minister care s-au implicat politic ar trebui să plece

Ilie Sârbu şi Dacian Cioloş (Imagine: Mediafax Foto)

"Cei care au făcut exces, s-au remarcat prea mult pe zona politică, trebuie să aibă ei bunul simţ să se retragă. (...) Ar fi o idee preconcepută să spui că toată lumea trebuie să plece. Au trecut vremurile alea", a afirmat Sârbu.

El s-a întâlnit la Ministerul Agriculturii cu predecesorul său, Dacian Cioloş. Sârbu a spus că nu a semnat încă protocolul de predare-primire cu fostul ministru, menţionând că documentul trebuie parafat în termen de 15 zile.

"Avem 15 zile, aşa cum prevede legea. O să o facem (predarea ministerului - n.r.) în mod protocolar, sub rezerva pe care ne-o asumăm împreună că, dacă apar lucruri noi sau apar anumite situaţii, le vom clarifica", a explicat Sârbu.

După întâlnirea cu fostul ministru, Sârbu a avut o şedinţă scurtă cu conducerea instituţiei şi a agenţiilor din subordine

"Am vrut să le dau de Sărbători ceva încurajator", a afirmat Sârbu, referindu-se la şedinţa cu directorii ministerului care s-ar putea teme că vor pierde posturile.

Referitor la secretarii de stat, el a spus că încă nu a fost luată încă o decizie.

El a adăugat că ministerul va avea, probabil, patru secretari de stat, faţă trei secreteri şi un subsecretar în prezent, urmând ca unul dintre aceştia să se ocupe de relaţia cu Parlamentul.

Sârbu a spus că are o relaţie foarte bună cu fostul ministru.

La rândul său, Cioloş a declarat că noul ministru cunoaşte situaţia din Ministerul Agriculturii, având în vedere că au ţinut legătura.

"Ştie foarte bine ce e de făcut şi cred că are şi forţa politică în partid şi coaliţie ca să promoveze şi să susţină anumite măsuri importante pentru agricultură", a afirmat Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici