Sârbu: Producătorii agricoli ar trebui să plătească impozite, nu numai să ceară ajutoare

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, consideră că producătorii agricoli ar trebui să plătească impozite, nu numai să ceară subvenţii, pentru că bugetul va rămâne fără bani şi nu vor mai putea fi acordate ajutoare financiare.

44 afișări
Imaginea articolului Sârbu: Producătorii agricoli ar trebui să plătească impozite, nu numai să ceară ajutoare

Sârbu: Producătorii agricoli ar trebui să plătească impozite, nu numai să ceară ajutoare (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Trebuie, în final, să dăm şi la stat ceea ce se cuvine. Sau să dăm Cezarului ce e al Cezarului, că altfel noi de la Cezar tot cerem, tot aşteptăm. Dacă tot o să dăm, vistieria va fi goală şi nu mai are Cezarul de unde să dea", a declarat Sârbu după o conferinţă de presă.

Una dintre măsurile anticriză prezentate, luni, după şedinţa coaliţiei de guvernare PSD - PDL este "extinderea bazei de impunere în agricultură prin extinderea producţiei agricole de piaţă".

Sârbu a precizat că fiscalizare producţiei agricole va fi făcută în cel mai scurt timp, după adoptarea legislaţiei necesare, fiind una dintre măsurile anti-criză propuse de Guvern.

Ministrul a mai precizat că măsura îi vizează pe fermierii care vând produse agricole, şi nu pe aceia care produc pentru autoconsum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici