Sarkozy, Merkel şi Draghi se vor întâlni joi la Bruxelles, înaintea dineului oficial

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy, cancelarul german Angela Merkel, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE) Mario Draghi şi alţi oficiali europeni se vor întâlni joi la Bruxelles, înaintea dineului şefilor de state şi de guverne din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene.

206 afișări
Imaginea articolului Sarkozy, Merkel şi Draghi se vor întâlni joi la Bruxelles, înaintea dineului oficial

Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax foto/AFP)

La întâlnire vor mai participa preşedinţii UE şi ai Comisiei Europene, Herman Van Rompuy şi Jose Manuel Barroso, precum şi şeful Eurogroup, Jean-Claude Juncker, potrivit unei surse europene.

Întâlnirea se aseamănă cu o alta de la Frankfurt, din octombrie, la care a fost prezent şi directorul general al FMI, Christine Lagarde, ocazionată de încheierea mandatului lui Jean-Claude Trichet la conducerea BCE.

Spre deosebire de summit-urile precedente, cel de joi-vineri, care va fi dominat de criza datoriilor suverane din regiune, nu include întâlnirea separată a liderilor din zona euro.

Franţa şi Germania vor propune în principal sancţiuni automate împotriva ţărilor cu deficite bugetare mari şi includerea în Constituţiile naţionale a unei "reguli de aur" privind echilibrarea bugetelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici