Şase producători de ciment, între care Holcim, amendaţi în Brazilia cu 1,4 miliarde de dolari

Holcim, Cimpor Cimentos de Portugal şi alţi patru producători de ciment au fost amendaţi în Brazilia cu 3,1 miliarde reali (1,4 miliarde dolari) pentru că au colaborat la fixarea preţurilor şi împărţirea clienţilor.

187 afișări
Imaginea articolului Şase producători de ciment, între care Holcim, amendaţi în Brazilia cu 1,4 miliarde de dolari

Şase producători de ciment, între care Holcim, amendaţi în Brazilia cu 1,4 miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Producătorii de ciment vor fi obligaţi să vândă din active şi se vor confrunta cu restricţii în privinţa finanţării de la bănci de stat, după ce au format un cartel de fixare a preţurilor, a declarat Vinicius Carvalho, preşedintele autorităţii de reglementare, Cade, relatează Bloomberg.

Brazilia a înregistrat pierderi de 700 de milioane de dolari pe an din cauză că producători de ciment care controlează peste 85% din piaţa de profil au împiedicat concurenţa, potrivit Cade.

Grupul Lafarge, al doilea mai producător de ciment după Holcim, nu a fost penalizat întrucât a încheiat un acord cu Cade în 2007 în cadrul căruia a plătit o amendă de 43 de milioane de reali (21 milioane dolari) şi s-a angajat să înceteze orice fel cde practică anticoncurenţială.

Companiile penalizate pot contesta decizia autorităţii de reglementare în justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici