Scăderea vânzărilor auto a dus la reducerea cifrei de afaceri în comerţ în iulie, dar şi la 7 luni

Cifra de afaceri în comerţ şi servicii a scăzut în iulie atât faţă de iunie cât şi faţă de luna corespunzătoare din 2011, în principal pe fondul reducerii vânzărilor de autoturisme, o evoluţie similară înregistrându-se şi pe ansamblul primelor şapte luni, potrivit datelor publicate de INS.

405 afișări
Imaginea articolului Scăderea vânzărilor auto a dus la reducerea cifrei de afaceri în comerţ în iulie, dar şi la 7 luni

Scăderea vânzărilor auto a dus la reducerea cifrei de afaceri în comerţ în iulie, dar şi la 7 luni (Imagine: Shutterstock)

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 5,5%, datorată scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-9,3%), la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-7,8%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-4,7%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 1,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2012, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 3,4%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna iulie 2012 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o creştere cu 11,2%, provenită de la creşterile înregistrate la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+19,5%), la serviciile de coafură, alte activităţi de înfrumuseţare (+6,1%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+2,3%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (-4,0%) şi la activitǎţi ale agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-1,4%).

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna iulie 2012 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o creştere de 4,6%.

Comparativ cu iulie 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a avut o scădere cu 6,6%, cauzată de reducerea înregistrată la comerţul cu autovehicule (-13,8%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (-3,3%). Creşteri s-au consemnat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+10,4%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+7,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat pe total o scǎdere cu 6,5% faţă de luna iulie 2011.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a consemnat o cifră de afaceri cu 1,2% mai mică comparativ cu luna iulie 2011, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-5,1%) şi de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-1,3%). Creşteri s-au înregistrat la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+25,1%), la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+11,0%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+5,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2012 a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,6% mai micǎ comparativ cu luna iulie 2011.

În primele şapte luni ale anului, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a scǎzut cu 2,7%, datorită scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-4,0%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,2%). Creşteri s-au înregistrat la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,9%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+0,4%).

În perioada ianuarie - iulie, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scǎzut cu 2,6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, primele şapte luni a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,4% mai micǎ comparativ cu ianuarie - iulie 2011, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-5,1%) şi activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-2,7%). Creşteri s-au înregistrat la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+15,4%), la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+6,9%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+3,5%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.VII.2012 a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,2% mai micǎ comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici