Schaeuble: Politica BCE în domeniul dobânzilor este o problemă pentru Germania

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, este îngrijorat de impactul avut de politica Băncii Centrale Europene (BCE) în domeniul dobânzilor asupra Germaniei, el avertizând în privinţa riscului formării unor bule speculative, relatează MarketWatch.

139 afișări
Imaginea articolului Schaeuble: Politica BCE în domeniul dobânzilor este o problemă pentru Germania

Schaeuble: Politica BCE în domeniul dobânzilor este o problemă pentru Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem dobânzi care creează probleme uriaşe în Germania, acest fapt nu poate fi contestat. Nivelul dobânzilor este prea scăzut pentru Germania", a declarat Schaeuble la o conferinţă în domeniul bancar.

El a subliniat că BCE trebuie să apere obiectivul stabilităţii preţurilor, dar actuala politică monetară poate duce la alocarea incorectă a resurselor şi la bule speculative.

"Nu este o critică a politicii monetare a BCE, este o problemă structurală", a spus oficialul german.

Economia germană este unul dintre principalele motoare de dezvoltare din zona euro, guvernul de la Berlin anticipând pentru acest an o creştere economică de 1,5%, urmată de un ritm de 1,6% pentru 2016.

BCE menţine dobânzile la un minim record şi a lansat la începul lunii martie un program agresiv de stimulare a economiei zonei euro şi a inflaţiei, prin achiziţia lunară a unor obligaţiuni de 60 de miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici