Schroeder: Dominaţia SUA şi Wall Street s-a sfârşit

Poziţia dominantă a Wall Street s-a sfârşit, acesta fiind un efect al crizei financiare, locul său putând fi luat de Frankfurt, Paris sau Singapore, iar vremurile în care SUA rezolva problemele globale prin acţiuni individuale s-au încheiat, a declarat fostul cancelar al Germaniei Gerhard Schroeder.

22 afișări
Imaginea articolului Schroeder: Dominaţia SUA şi Wall Street s-a sfârşit

Schroeder: Dominaţia SUA şi Wall Street s-a sfârşit

"Noul centru financiar al lumii va fi la Frankfurt, Singapore sau Paris", a spus el la un seminar pe teme de energie la Bucureşti.

Criza financiară internaţională, pornită de la prăbuşirea pieţei creditelor ipotecare din SUA, a determinat falimentul băncii americane de investiţii Lehman Brothers, preluarea Merrill Lynch de către Bank of America şi naţionalizarea asigurătorului AIG. De asemenea, o parte din bancile europene cu expunere mare pe piaţa americană, dar şi ca urmare a căderii pieţelor imobiliare locale, au fost ajutate sau naţionalizate în cadrul unor programe financiare guvernamentale.

Astfel, criza de lichiditate din sistemul bancar, cumulată cu creşterea şomajului, scăderea consumului, inflaţiei, volatilitatea de pe pieţele valutare, reducerea exporturilor, rezultatele slabe ale marilor companii din industriile cheie şi scăderea cererii au accentuat temerile privind o recesiune globală, în pofida eforturilor marilor economii ale lumii de restabilire a încrederii.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici