Şcolile de IT câştigă tot mai mulţi clienţi în pandemie. Dan Zaharia îţi spune cum te poţi reorienta

  • Cererea pentru reconversie profesională în IT a crescut cu 15%
  • Şcoala informală de IT are un program pentru şomeri
  • Cursurile pot fi plătite după ce reuşeşti să te angajezi
436 afișări
Imaginea articolului Şcolile de IT câştigă tot mai mulţi clienţi în pandemie. Dan Zaharia îţi spune cum te poţi reorienta

Pandemia a lăsat fără loc de muncă mulţi oameni şi a semănat dubiu printre alţii. Nu multe domenii garantează un venit sigur în această perioadă. Printre cei fericiţi sunt cei care lucrează în industria IT. În ultimele luni şcolile informale de IT au avut cu 15% mai mulţi clienţi interesaţi de reconversie profesională.

Ştefan Fânaru este din Iaşi, are 25 de ani şi a fost agent de vânzări. În iulie şi-a dat demisia, iar de atunci lucrează într-o companie IT. A făcut acest pas după ce a urmat cursurile de reconversie profesională. Îţi spune cât de greu i-a fost în pandemie ca agent de vânzări.

„Mare parte din venitul de atunci venea din comision, care scăzuse aproape spre deloc şi  am zis că trebuie să fac o schimbare. Ca domeniu, lucrez pe partea de aplicaţii web şi e destul de accesibil pentru oricine, dacă ai nişte baze de logică, sau matematică elementară. Am făcut ştiinţe sociale şi lucrez în informatică”, povesteşte Ştefan Emanuel Fânaru.

Dan Zaharia este manager de site la şcoală informală de IT şi îţi spune că are o soluţie şi pentru cei care au rămas fără loc de muncă, sau sunt în somaj tehnic. Prin programul Digital People poţi să urmezi cursurile şi le plăteşti la 3 luni după ce te-ai angajat.

„E o speranţă, în Iaşi sunt 23.000 de oameni care nu şi-au pierdut joburile. Această stabilitate e normal să fie atractivă pentru persoane din alte domenii.Sunt 2,3 direcţii. Zona de testare manuală, la certificarea calităţii programului de software. Zona de servicii externalizate 02.54 Şi zona de programare care este ceva mai grea”, spune Dan Zaharia, site manager şcoala informală de IT.

Şcoala informală de IT este pe piaţă de aproximativ 7 ani. În acest timp au făcut şcoala informală de IT peste 5000 de persoane. Doar în 2020 au fost peste 2000 de cursanţi. Dintre aceştia, 60%-70% s-au angajat în primele 6 luni după terminarea cursurilor.

Cursurile costă 270 de euro pe luna. Dacă o iei de la zero, ai nevoie de 2 luni de iniţiere. Iar apoi pregătirea mai durează încă 4-5 luni. Un începător primeşte minim 500 de euro, iar salariul minim în IT ajunge până la 1500 de euro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici