Scumpirea ţiţeiului aduce rezultate record la ExxonMobil

Grupul american ExxonMobil a anunţat un profit de 8,9 miliarde de dolari în al patrulea trimestru de anul trecut şi venituri nete anuale de 23 de miliarde de dolari.

242 afișări
Imaginea articolului Scumpirea ţiţeiului aduce rezultate record la ExxonMobil

Scumpirea ţiţeiului aduce rezultate record la ExxonMobil

În T4/2021, câştigul pe acţiune a fost de 2,08 dolari, incluzând diluarea, rezultatul ajungând la 5,39 dolari pe acţiune la finalul anului, conform raportului trimestrial al companiei.

Cheltuielile de capital şi explorare au atins 5,8 miliarde de dolari în intervalul octombrie-decembrie şi 16,6 miliarde de dolari în 2021, în linie cu estimările.

Gigantul cu sediul în Irving, Texas a generat un cash flow de 48 de miliarde de dolari din activităţile operaţionale, cel mai ridicat nivel din 2012, acoperind investiţiile de capital, reducerea datoriilor şi dividendele.

Totodată, societatea a redus costurile structurale cu încă 1,9 miliarde de dolari şi a adus totalul economiilor la aproape 5 miliarde de dolari prin raport cu 2019, apropiind bilanţul de nivelurile pre-pandemie, de vreme ce a achitat datorii de 20 de miliarde de dolari.

Exxon a înregistrat pierderi de peste 20 de miliarde de dolari în T4/2020, care a marcat al patrulea trimestru consecutiv pe roşu. Declinul înregistrat la nivelul anului 2020 a fost de 22,4 miliarde de dolari.

Luna trecută, Exxon a reluat procesele de răscumpărare de acţiuni, cu promisiunea de a achiziţiona acţiuni de 10 miliarde de dolari până la sfârşitul anului viitor. Evoluţia vine pe fondul creşterilor înregistrate la nivel global de sectorul energetic.

Acţiunile Exxon (simbol bursier XOM), tranzacţionate în New York, s-au apreciat ieri cu 6,4%, înregistrând un declin de 0,5% în premarket, la 12:35, ora României, conform Yahoo Finance.

Cu o capitalizare de 344 de miliarde de dolari, Exxon ocupă locul 26 în topul celor mai valoroase companii la nivel mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici