Scutire de impozit pe profitul reinvestit, reducerea taxelor - posibile măsuri anticriză

Vicepremierul Dan Nica a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, că printre măsurile anticriză propuse de Guvern se află introducerea unor prefinanţări, scutirea de impozit a profitului reinvestit, reducerea măsurilor birocratice pentru firme, reducerea taxelor fiscale şi parafiscale.

85 afișări
Imaginea articolului Scutire de impozit pe profitul reinvestit, reducerea taxelor - posibile măsuri anticriză

Vicepremierul Dan Nica (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Sunt cinci-şapte măsuri cu impact în economie şi încurajarea investiţiilor, prin caracterul de noutate pe care îl introduc în economie: introducerea unor prefinanţări, scutirea de impozit a profitului reinvestit, înlăturarea şi simplificarea unor proceduri birocratice, prin codul fiscal, pentru ca firmele şi companiile să îşi reducă costurile negerate de barierele birocratice, reducerea taxelor fiscale şi parafiscale de la aproape 500, câte sunt acum, la un număr care să fie cât mai aproape de minimul necesar", a spus Nica.

El a precizat că PSD şi PDL nu au discutat despre posibilitatea introducerii unor noi taxe fiscale.

De asemenea, el a spus că cele "cinci-şapte" măsuri discutate de liderii coaliţiei vor fi prezentate, luni după-amiază, de către premierul Emil Boc.

Nica a afirmat că, deocamdată, coaliţia nu poate face o estimare în ceea ce priveşte suma pe care România ar putea să o împrumute de la FMI.

El a mai precizat că PSD şi PDL au mai decis ca Guvernul să finalizeze, în luna martie, plata datoriilor de aproximativ 2,1 miliarde euro înregistrate prin neplata unor facturi emise de Cabinetul Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici