Scutirea de impozit pentru firmele care reinvestesc profitul, abia din 2010

Guvernul nu va scuti în acest an de la plata impozitului firmele care reinvestesc profitul, facilitatea urmând să fie introdusă în 2010 şi doar pentru "anumite activităţi", potrivit proiectului revizuit al Programului de Convergenţă, obţinut de MEDIAFAX.

20 afișări
Imaginea articolului Scutirea de impozit pentru firmele care reinvestesc profitul, abia din 2010

Scutirea de impozit pentru firmele care reinvestesc profitul, abia din 2010

Prima variantă a Programului, elaborată în luna ianuarie, indica faptul că neimpozitarea profitului reinvestit va fi introdusă începând cu trimestrul al doilea al acestui an.

Impactul bugetar al acestei măsuri va de 50 de milioane de lei, faţă de 700 de milioane de lei în programul anterior.

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, declara în luna aprilie că impozitul pe profit ar putea fi redus sau eliminat, din semestrul al doilea al acestui an, în cazul în care câştigul este reinvestit.

"Din semestrul al doilea vom încerca reducerea sau anularea impozitului pe profit, dacă acesta este reinvestit", a spunea atunci Pogea.

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit este inclusă în programul de guvernare PDL-PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici