Se scumpeşte ciocolata? Preţul la cacao, la maximul ultimilor 32 de ani

Preţul la cacao a atins, joi, un nou maxim al ultimilor 32 de ani, de 3.729 dolari pe tonă, din cauza violenţelor care au loc pe Coasta de Fildeş, care provoacă temeri legate de continuitatea livrărilor.

123 afișări
Imaginea articolului Se scumpeşte ciocolata? Preţul la cacao, la maximul ultimilor 32 de ani

Se scumpeşte ciocolata? Preţul la cacao, la maximul ultimilor 32 de ani (Imagine: Shutterstock)

Cotaţia cafelei este la rândul ei în creştere, după ce săptămâna trecută a înregistrat cel mai ridicat nivel din peste 30 de ani.

"Piaţa se concentrează pe situaţia de pe Coasta de Fildeş, care nu se îmbunătăţeşte", a declarat un analist de la o casă de brokeraj.

La ora 15:13 GMT, contractele ICE pentru cacaua cu livrare în luna mai, destinate pieţei americane, erau în creştere cu 52 de dolari, respectiv cu 1,4%, la 3.716 dolari tona, după maximul ultimilor 32 de ani atins în timpul tranzacţiilor.

Contractele Liffe la bursa londoneză, pentru luna mai, au avansat cu 38 de lire sterline, sau 1,6%, la 2.384 lire sterline pe tonă, după ce au înregistrat în timpul şedinţei un vârf al ultimelor şapte luni, de 2.392 lire.

Contractele la termen pentru cafea au fost cotate în creştere spre maximul ultimilor 30 de ani, de 2.7840 dolari livra, atins pe 22 februarie.

Piaţa cafelei arabica este influenţată de deficitul boabelor de calitate din Columbia.

Contractele ICE pentru cafea arabica, destinate pieţei americane, erau, la ora 15:22 GMT în creştere cu 2%, la 2.7490 dolari livra.

Contractele Liffe pentru cafeaua robusta cu livrare în luna mai au urcat cu 0,9%, la 2.384 dolari tona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici