Sebastian Bodu a dat în judecată şi Transgaz pentru aprobarea dividendelor suplimentare

Sebastian Bodu, fostul preşedinte al ANAF, a dat în judecată şi Transgaz, unde deţine o acţiune, solicitând suspendarea şi apoi anularea hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor care a aprobat acordarea dividendelor suplimentare în valoare de 171 de milioane de lei, potrivit BVB.

181 afişări

Imaginea articolului Sebastian Bodu a dat în judecată şi Transgaz pentru aprobarea dividendelor suplimentare

Sebastian Bodu a dat în judecată şi Transgaz pentru aprobarea dividendelor suplimentare

Bodu, care deţine o acţiune din Transgaz, cere, în instanţă, suspendarea şi apoi anularea hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor în care a fost votată acordarea dividendelor în valoare de 171 de milioane de lei din profitul rămas nerepartizat către acţionari, la solicitarea Guvernului. Acţiunea fostului director ANAF vine după o procedură similară în cazul Transelectrica.

„Am o acţiune. Nu am cumpărat-o acum, o am de mai mult timp, de mai mult de un an”, a spus Sebastian Bodu, pentru MEDIAFAX.

„Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA informeaza pe toţi cei interesaţi că pe rolul Tribunalului Sibiu, Secţia a II a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal, se află înregistrat spre soluţionare dosarul nr. 5251/85/2017 având ca obiect ”acţiune în anulare a hotarârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor nr. 7 din data de 23.10.2017, cererea se află în procedură de regularizare”, se arată în comunicatul transmis către Bursa de Valori Bucureşti.

„Totodată, reclamantul, domnul Sebastian Bodu, solicită, pe calea ordonanţei preşedinţiale obiect al dosarului nr.5252/85/2017 pe rolul Tribunalului Sibiu, suspendarea hotărârii AGOA din data de 23.10.2017, până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anulare a hotărârii nr.7/2017”, se mai arată în comunicat.

Primul termenul de judecată stabilit de instanţă pentru judecarea ordonanţei preşedinţiale este dată de 21 noiembrie 2017.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale „Transgaz” S.A. a aprobat, pe 23 octombrie, distribuirea sub formă de dividende a sumei de 171 de milioane de lei din sumele existente în soldul la 31 decembrie 2016 şi dividendul brut pe acţiune în valoare de 14,52 lei/acţiune.

La începutul lunii noiembrie, Bodu a dat în judecată Transelectrica, unde deţine o acţiune, solicitând, de asemenea, suspendarea hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor care a aprobat acordarea dividendelor suplimentare în valoare de 170 de milioane de lei.

Transgaz este operatorul tehnic al sistemului naţional de transport şi răspunde de funcţionarea acestuia. Din structura acţionariatului fac parte Statul Român prin Ministerul Economiei (58,5%) şi alţi acţionari (41,4%).

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
BODU ,
TRANSGAZ ,
PROCES
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.