Seceta a triplat ritmul de creştere al preţurilor

Preţurile de consum au crescut în luna august cu 0,86%, faţă de 0,29% în luna precedentă, în principal pe fondul scumpirilor înregistrate la alimente, iar rata inflaţiei din ultimele 12 luni a fost de 4,96%, în creştere cu un punct procentual comparativ cu nivelul consemnat la sfârşitul lunii iulie.

1 afișare
Imaginea articolului Seceta a triplat ritmul de creştere al preţurilor

Seceta a triplat ritmul de creştere a preţurilor

În luna august, produsele alimentare au înregistrat un avans de 1,68%, în condiţiile scumpirii legumelor cu 3,83%, a produselor de morărit şi panificaţie cu 3,03% şi a ouălor cu 13,55%.

Preţurile la pâine, produse de franzelărie şi specialităţi au urcat cu 3,44%.

Din categoria legumelor, fasolea boabe şi alte leguminoase au avut cel mai important avans, de 9,55%.

Scăderi de preţuri au fost înregistrate în categoria zahăr, produse zaharoase şi miere de albine (0,24%).

Preţurile mărfurilor nealimentare au urcat în august cu 0,08%, iar tarifele serviciilor cu 1,06%.

Din categoria mărfurilor nealimentare, autoturismele şi piesele de schimb au consemnat cea mai accentuată creştere, de 1,07%.

Scăderi de preţuri au fost înregistrate în cazul produselor electrocasnice şi a medicamentelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici