Secretar de stat: Statul elen are bani pentru a funcţiona până în octombrie

Statul elen are bani pentru a funcţiona până în octombrie, a declarat, luni, secretarul de stat din Ministerul de Finanţe Filippos Sachinidis, subliniind astfel necesitatea ca Grecia să primească următoarea tranşă a ajutorului financiar extern de la UE şi FMI.

242 afișări
Imaginea articolului Secretar de stat: Statul elen are bani pentru a funcţiona până în octombrie

Euro (Imagine: Shutterstock)

Declaraţia lui Sachinidis confirmă informaţii furnizate, anterior, pe surse de oficiali eleni, potrivit cărora statul ar mai avea bani doar pentru câteva săptămâni.

"Avem spaţiu de manevră în octombrie. Încercăm să ne asigurăm că statul poate continua să opereze fără probleme", a răspuns oficialul, într-un interviu la un post de televiziune, la întrebarea cât timp mai poate plăti statul pensiile şi salariile.

Creditorii internaţionali ai Greciei au avertizat săptămâna trecută că ar putea bloca eliberarea celei de-a şasea tranşe, în valoare de opt miliarde de euro, a programului de ajutor finaciar de 110 miliarde de euro, din cauza derapajelor fiscale repetate.

Guvernul elen a anunţat introducerea unei noi taxe pe proprietăţi imobiliare, pentru a se asigura că va respecta ţintele bugetare şi va obţine tranşa de la FMI şi UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici