Sectorul imobiliar le va da mai mult de lucru, în 2010, recuperatorilor de datorii

Valoarea creanţelor comerciale va creşte cu circa 10% în acest an, de la 1,1 miliarde euro în 2009, cele mai afectate sectoare fiind cel rezidenţial, construcţiile, transporturile, textilele, retailul şi distribuţia, potrivit estimărilor Asociaţiei de Management al Creanţelor Comerciale (AMCC).

27 afișări
Imaginea articolului Sectorul imobiliar le va da mai mult de lucru, în 2010, recuperatorilor de datorii

Sectorul imobiliar le va da de lucru, în 2010, recuperatorilor de datorii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În acest an va fi mare scandal pe sector imobiliar, mai ales cel rezidenţial, pentru că mulţi dezvoltatori sunt în imposibilitatea de a-şi finaliza proiectele. Sunt persoane care au plătit avans de 20-25% şi care îşi vor pierde aceşti bani. Nu vorbim de investitorii care au cumpărat locuinţe în bloc, ci de consumatorul final", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele AMCC, Cristian Ionescu, care este şi directorul general al companiei Coface România.

Anul trecut, companiile de colectare a creanţelor comerciale au recuperat datorii în valoare de 264 milioane euro, cea mai mare parte de la persoanele fizice, reprezentând 24% din valoarea de 1,1 miliarde de euro creanţe comerciale încredinţate de creditori spre colectare.

Companiile membre ale Asociaţiei, înfiinţată în 2007, au cumulat o cotă cumulată de aproximativ 80% din piaţa colectării creanţelor comerciale. Printre membrii asociaţiei se numără Coface România, Eos, Creditreform, Cycle, Creditexpress, Kruk International.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici