Şedinţă de guvern, duminică, pe tema proiectului Nabucco

Guvernul se va reuni, duminică, în şedinţă pentru a discuta despre proiectul Nabucco şi pentru ca premierul Emil Boc să aibă mandatul de a semna acordul interguvernamental, în locul preşedintelui Traian Băsescu.

38 afișări
Imaginea articolului Şedinţă de guvern, duminică, pe tema proiectului Nabucco

Şedinţă de guvern, duminică, pe tema proiectului Nabucco (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Surse guvernamentale au declarat agenţiei MEDIAFAX că intenţia iniţială era ca şeful statului să semneze acest document, dar că ulterior s-a decis ca mandatul să fie semnat de către şeful Guvernului, având în vedere că este vorba de un acord interguvernamental.

"Va fi o şedinţă scurtă, de aproximativ zece minute, în care va fi aprobat mandatul premierului. În principiu, şedinţa va fi programată pentru duminică seara, la ora 21.00, astfel încât miniştrii să aibă timp pentru a veni din teritoriu", au afirmat sursele citate.

Informaţia a fost confirmată, ulterior, la Brăila, de premierul Emil Boc, care a precizat că este necesar ca mandatul pentru semnarea acordului Nabucco să fie "actualizat".

"Am decis convocarea unei şedinţe de Guvern mâine (duminicăn.r.), la ora 21.00, pentru a aproba mandatul final al Guvernului în vederea semnării contractului Nabucco. Este un proiect extrem de important pentru România şi securitatea energetică, iar pentru a actualiza acest mandat, în urma tuturor negocierilor care au avut loc, am convocat şedinţa mâine, la ora 21.00, în speranţa că toţi miniştrii vor ajunge din teritoriu, astfel încât luni, când voi fi prezent la Ankara, la semnarea contractului Nabucco, să avem un mandat actualizat al Guvernului", a spus Boc.

Premierul se află, sâmbătă, în vizită în judeţul Brăila.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a întrerupt, vineri, vizita programată la două şantiere de pe autostrada Bucureşti-Braşov, anunţând că "au apărut nişte probleme în acordul interguvernamental Nabucco".

Purtătorul de cuvânt al consorţiului Nabucco Gas Pipeline International, Christian Dolezal, a declarat însă, pentru MEDIAFAX, că nu are informaţii informaţii privind apariţia unor eventuale probleme la proiectul Nabucco şi că semnarea acordului interguvernamental va avea loc luni, la Ankara.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, la rândul său, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că nu este nicio problemă în legătură cu acordul pentru Nabucco, singura modificare necesară fiind transferul mandatului pentru semnarea acordului interguvernamental de la ministrul Economiei la premier.

Guvernul a anunţat, vineri seara, că premierul Emil Boc va participa luni, la ceremonia semnării acordului interguvernamental pentru construirea gazoductului Nabucco şi a Declaraţiei politice comune a celor cinci state angajate în proiect, care va avea loc la Ankara (Turcia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici