Şefa FMI anunţă că economia a intrat deja în recesiune. E nevoie de 2.500 miliarde $ pentru redresare

  • Economia mondiala a intrat în recesiune, afirmă Kristalina Georgieva, şefa FMI
  • Aceasta spune că e nevoie de cel putin 2.500 miliarde $ pentru redresare
  • "Este clar că am intrat în recesiune. Dacă e mai bine sau mai rău decât în 2009 încă analizam", spune Georgieva
2739 afișări
Imaginea articolului Şefa FMI anunţă că economia a intrat deja în recesiune. E nevoie de 2.500 miliarde $ pentru redresare

Şefa FMI anunţă că economia a intrat deja în recesiune. E nevoie de 2.500 miliarde $ pentru redresare

Kristalina Georgieva, şefa Fondului Monetar Internaţional, afirmă că economia mondială a intrat în recesiune ca urmare a crizei pandemice. Aceasta a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă.
 
"Am reaşezat predicţiile de creştere pentru 2020 şi 2021. Este clar că am intrat în recesiune şi vom vedea dacă e mai bine sau mai rău decât în 2009. Facem un proiect de revenire pentru 2021", a spus Krisalina Georgieva.
 
"În SUA este recesiune, la fel se întâmplă şi cu celelalte economii avansate ale lumii. Cât de grav este? Lucram la predicţiile noi pentru 2020", a mai spus ea.
 
Kristalina Georgieva, de origine bulgară, a mai declarat că este nevoie de circa 2.500 miliarde $ pe pieţe pentru redresarea economiei, dar şi că FMI a primi 81 de cereri de ajutor financiar din partea unor ţări.
 
"Ne aşteptăm la o prabuşire destul de dură, aşa că îndemnăm toate statele să ia măsuri agresive de protejare a economiilor şi apoi de redresare", a mai spus Kristalina Georgieva.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici