Şefii Microsoft şi Adobe au avut o întâlnire "secretă". Despre ce au discutat?

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, şi-a făcut recent apariţia la sediul Adobe cu un grup de directori adjuncţi pentru o întâlnire care s-a vrut a fi secretă cu şeful acestei companii, Shantanu Narayen, discutând despre Apple, au afirmat pentru New York Times surse apropiate discuţiilor.

30 afișări
Imaginea articolului Şefii Microsoft şi Adobe au avut o întâlnire "secretă". Despre ce au discutat?

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer (S) şi şeful Adobe, Shantanu Narayen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Principalul subiect de discuţie a fost Apple şi controlul acestei companii asupra pieţei telefoanelor mobile, directorii Microsoft şi Adobe căutând strategii pentru a se alia în lupta împotriva rivalului comun, au declarat sursele citate.

Printre opţiunile discutate se numără şi achiziţia Adobe de către Microsoft.

Potrivit New York Times, persoanele care au ştiut de întâlnire, de la organizare şi logistică până la asistenţă şi participanţi, au fost instruite să păstreze tăcerea.

Adobe şi Microsoft sunt competitori tradiţionali pe anumite segmente ale pieţei software, iar rivalitatea dintre cele două companii a escaladat în 2007, când Microsoft a început să promoveze Silverlight, un soft care concurează direct cu Adobe Flash.

Directorul de comunicare al Adobe, Holly Campbell, nu a negat că întâlnirea a avut loc.

"Adobe şi Microsoft au milioane de clienţi în întreaga lume, iar directorii se întâlnesc din când în când. Totuşi, nu facem comentarii publice privind întâlnirile şi subiectele abordate", a afirmat ea.

Reprezentanţii Microsoft au afirmat că nu comentează zvonuri şi speculaţii.

Una dintre sursele citate susţine că Ballmer şi Narayen au discutat şi despre embargoul instituit pe Flash de directorul general al Apple, Steve Jobs. Apple nu permite utilizarea conţinutului dezvoltat în Flash pe iPhone, iPad şi celelalte gadget-uri mobile produse de companie.

O altă sursă afirmă că Microsoft ar fi "curtat" Adobe acum câţiva ani, însă discuţiile nu au trecut atunci de etapa informală deoarece companiile s-au temut că autorităţile americane ar fi blocat tranzacţia din considerente de concurenţă.

Totuşi, la acea vreme Microsoft domina autoritar industria tehnologiei, iar Google şi Apple nu deveniseră giganţii de azi.

Potrivit Reuters, acţiunile Adobe au crescut cu 12% în urma apariţiei zvonurilor privind o posibilă achiziţie a companiei de către Microsoft.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici