Şeful Ford Europa a prezentat oferta tehnică pentru Automobile Craiova

Preşedintele Ford Europa, John Fleming, i-a prezentat premierului Călin Popescu Tăriceanu oferta tehnică pentru preluarea companiei Automobile Craiova, prin care investitorul îşi asumă, printre altele, o producţie anuală de 300.000 autovehicule după 2011 şi investiţii directe de 675 milioane euro.

1 afișare
Imaginea articolului Şeful Ford Europa a prezentat oferta tehnică pentru Automobile Craiova

Oferta tehnică pentru Automobile Craiova

Preşedintele Ford Europa a fost primit, luni, la Palatul Victoria, de şeful Guvernului, înaintea negocierilor pe care reprezentanţii companiei americane le vor avea cu membrii comisiei de privatizare.

Discuţiile dintre şeful Ford Europa şi premier s-au referit la planul de investiţii propus de Ford pentru Automobile Craiova, urmând ca oficialii grupului american să prezinte detaliile ofertei tehnice şi membrilor comisiei de privatizare, într-o întâlnire care va avea loc, tot luni, la sediul AVAS.

Oferta financiară va fi deschisă doar după ce detaliile propunerii tehnice sunt analizate de membrii comisiei.

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, membru al comisiei de privatizare, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că angajamentele firmei Ford pentru fabrica de la Craiova sunt o producţie de 300.000 de autovehicule pe an după 2011, 300.000 de motoare de autovehicule concept nou pe an tot din 2011 şi investiţii directe de 675 milioane de euro ceea ce duce la cheltuieli directe în România de peste un miliard de euro. Compania Ford este de acord să ajungă la un grad de integrare de 60% şi la fabrica de la Craiova se va dubla numărul angajaţilor, până la 7.000-9.000.

Oferta tehnică a fost apreciată de preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, ca fiind mai "generoasă" decât criteriile impuse în caietul de sarcini de către statul român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici