Şeful Goldman Sachs va primi 6 milioane dolari cash în trei ani, dacă banca va atinge anumite ţinte

Goldman Sachs, una dintre cele mai influente bănci de investiţii de pe Wall Street, i-a oferit directorului general Lloyds Blankfein un bonus de 6 milioane de dolari în cash, care va fi plătit peste trei ani dacă firma va îndeplini anumite criterii de performanţă, potrivit Bloomberg.

85 afișări
Imaginea articolului Şeful Goldman Sachs va primi 6 milioane dolari cash în trei ani, dacă banca va atinge anumite ţinte

Şeful Goldman Sachs va primi 6 milioane dolari cash în trei ani, dacă banca va atinge anumite ţinte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Blankfein (59 de ani) a obţinut anul trecut o compensaţie financiară de 23 milioane de dolari, constituită în cea mai mare parte din bonusuri în acţiuni.

"Stimulentul pe termen lung" de 6 milioane de dolari promis lui Blankfein depinde de performanţele financiare ale băncii, mai exact de atingerea unor ţinte privind randamentul capitalului propriu şi valoarea activelor.

Pentru anul 2012, Blankfein a primit un bonus în sistem similar în valoare de 5 milioane de dolari, iar în 2011 valoarea a fost de 3 milioane de dolari.

Blankfein este pentru cel de-al doilea an consecutiv cel mai bine plătit CEO al unei mari bănci americane.

Goldman Sachs a înregistrat anul trecut un randament al capitalului propriu de 11%, depăşind principalii rivali de pe Wall Street, în principal datorită reducerii cheltuielilor salariale în contextul menţinerii veniturilor la niveluri similare.

Acţiunile băncii au crescut cu 39% anul trecut, în timp ce indicele acţiunilor din sectorul financiar din componenţa S&P 500 a urcat cu 33%.

Luând în calcul compensaţia din 2013 şi stimulentul pe termen lung, se poate spune că Blankfein a câştigat anul trecut 29 milioane de dolari. Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon (58 de ani), a obţinut 20 milioane de dolari, şeful Morgan Stanley, James Gorman, 18 milioane de dolari, directorul Bank of America, Brian Moynihan, 14 milioane de dolari, iar CEO-ul Citigroup, Michael Corbat, 14,5 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici