Şeful HSBC: Industria bancară datorează lumii scuze pentru declanşarea crizei financiare

Întreaga industrie bancară este datoare lumii cu scuze pentru declanşarea crizei financiare, a declarat Stephen Green, preşedintele HSBC, cel mai mare grup bancar din Europa, pentru BBC.

35 afișări
Imaginea articolului Şeful HSBC: Industria bancară datorează lumii scuze pentru declanşarea crizei financiare

Şeful HSBC: Industria bancară datorează lumii scuze pentru declanşarea crizei financiare (Imagine: Mediafax Foto)

"Industria bancară este datoare lumii să se angajeze să înveţe din greşeli. O parte din lecţii sunt legate de managementul, etica şi tradiţiile din cadrul acestei industrii", a afirmat Green.

Oficialul a adăugat că industria bancară trebuie să acorde o atenţie mai mare lichidităţilor.

Autorităţile de control din domeniul financiar din Marea Britanie au prezentat, luni, noi reguli pentru standardele băncilor şi instituţiilor financiare de credite ipotecare. Aceste norme obligă băncile să deţină mai multe active lichide, precum titluri de valoare emise de guvern.

El a precizat că Londra este un centru financiar sigur, însă va pierde o parte din cota de piaţă pe fondul dezvoltării Asiei.

HSBC a anunţat luna trecută că directorul executiv, Michael Geoghan, se va muta de la Londra la Hong Kong. Green a asigurat că această decizie nu înseamnă că banca întoarce spatele Londrei.

"Două treimi din operaţiunile noastre se desfăşoară în Asia. În această regiune cred că se mută centrul de gravitate al economiei mondiale", a spus el.

Preşedintele HSBC consideră că este nevoie de o schimbare în cultură pentru a îmbunătăţi percepţia pe care o are publicul despre bancheri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici