Şeful Intel a câştigat anul trecut 9,6 milioane de dolari, în scădere cu 40% faţă de 2012

Directorul general al Intel, Brian Krzanich, a obţinut o compensaţie financiară totală de 9,6 milioane de dolari pentru 2013, în scădere cu 40% faţă de anul anterior, când a primit un bonus semnificativ în acţiuni.

72 afișări
Imaginea articolului Şeful Intel a câştigat anul trecut 9,6 milioane de dolari, în scădere cu 40% faţă de 2012

Brian Krzanich (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Krzanich a câştigat anul trecut un salariu de bază de 887.500 dolari, bonusuri în acţiuni de 6,58 milioane de dolari şi stimulente de 1,87 milioane de dolari în alte forme decât acţiunile, a anunţat joi Intel transmite Bloomberg.

El a devenit CEO al Intel în luna mai a anului trecut, după ce a ocupat anterior funcţia de director executiv de operaţiuni. Krzanich, care lucrează de 32 de ani la Intel, a primit în 2012 o compensaţie financiară totală de 15,9 milioane de dolari, din care 13,2 milioane de dolari bonusuri în acţiuni.

Krzanich (53 de ani) încearcă să accelereze progresele Intel în zona gadget-urilor mobile, precum smartphone-uri şi tablete, dincolo de piaţa PC-urilor, pe care compania o domină cu o cotă de aproximativ 80%.

Intel va începe din acest an tranziţia către o nouă structură de salarizare, care va impune directorilor să acumuleze participaţii mai mari la companie şi va lega bonusurile de începlinirea unor obiective operaţionale. Noul sistem de compensaţii financiare a fost elaborat în urma consultărilor cu acţionarii şi are scopul de a stimula conducerea Intel, printr-o relaţie direct proporţională între salarizare şi performanţele financiare.

Acţiunile Intel au crescut cu 8,1% de la începutul mandatului lui Krzanich şi au închis joi la New York în urcare cu 1,4%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici