Şeful Twitter împarte angajaţilor o treime din acţiunile proprii la companie, în valoare de 200 milioane de dolari

Directorul general al Twitter, Jack Dorsey, împarte angajaţilor o treime din acţiunile proprii la companie, în valoare de aproape 200 de milioane de dolari, explicând pe reţeaua de socializare că vrea să reinvestească direct în oameni, relatează MarketWatch.

1003 afișări
Imaginea articolului Şeful Twitter împarte angajaţilor o treime din acţiunile proprii la companie, în valoare de 200 milioane de dolari

Anunţul are loc la mai puţin de două săptămâni după ce compania a concediat 336 de angajaţi, respectiv 8% din forţa de muncă totală, pentru a se concentra pe serviciile principale.

Acţiunile Twitter au scăzut joi cu aproape 0,5%, încheind şedinţa la 29,16 dolari pe unitate, ceea ce înseamnă că titlurile la care renunţă Dorsey, reprezentând 1% din companie, valorează circa 198 de milioane de dolari.

Gestul făcut de Dorsey nu se întâmplă foarte des în lumea corporatistă.

Presa a relatat în vară că, într-un gest rar întâlnit, directorul general al companiei HealthStream, Bobby Frist, a cedat acţiuni în valoare de 1,5 milioane de dolari în favoarea a circa 600 de angajaţi.

Investitorii de pe Wall Street şi-au pierdut o parte din încrederea în Twitter, ale cărei acţiuni au scăzut cu 18% în acest an.

La începutul acestei săptămâni, Morgan Stanley a redus recomandarea pentru titlurile Twitter la nivelul de vânzare, din cauza îngrijorării legale de ritmul de creştere a numărului de utilizatori.

Dorsey, care a devenit în mod oficial director general în octombrie, a îngrijorat investitorii în vară, cu rezultate sub aşteptări în trimestrul al doilea şi comentarii că este nemulţumit de creşterea numărului de utilizatori.

Twitter va raporta rezultatele pentru trimestrul al treilea săptămâna viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici