Senat:Pentru construcţii pe teren trecut în intravilan nu e necesară scoaterea din circuitul agricol

Senatorii propun ca pentru terenul trecut în intravilan în baza prevederilor Planului Urbanistic General să nu fie necesară scoaterea acestuia din circuitul agricol pentru obţinerea dreptului de construire, ei adoptând, astfel, un amendament la un proiect de lege privind amenajarea teritoriului.

561 afișări
Imaginea articolului Senat:Pentru construcţii pe teren trecut în intravilan nu e necesară scoaterea din circuitul agricol

Senat:Pentru construcţii pe teren trecut în intravilan nu e necesară scoaterea din circuitul agricol (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit expunerii de motive, proiectul de lege stabileşte măsuri de urgenţă care să vizeze în principal limitarea derogărilor de la planul urbanistic general şi limitarea utilizării abuzive a terenurilor, introducerea de clarificări privind relaţia cu dreptul de proprietate, corelaţia cu legislaţia din domeniile conexe – mediu, administaţie, finanţe şi formare profesională.

Amendamentul a fost formulat de senatorul Ilie Stoica, la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului 27/2008 pentru modificarea şi completarea Legii 350-2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismului, şi prevede ca pentru terenurile trecute în intravilan, în baza prevederilor Planului Urbanistic General, să nu fie necesară scoaterea acestora din circuitul agricol, pentru obţinerea dreptului de construire.

Comisia pentru administraţie, sesizată în fond cu acest proiect de lege, a propus plenului un raport suplimentar după ce, în urmă cu o săptămână, plenul Senatului a hotărât retrimiterea proiectului la comisie.

Proiectul, care face parte din categoria legilor ordinare şi este prioritate legislativă a Guvernului, a fost dezbătut şi adoptat în unanimitate de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici