Senatul a respins ajutorul de stat pentru Blue Air

  • Senatul a anulat prevederile OUG pentru garanţia de stat acordată Blue Air
  • Nu este şi cazul Tarom
  • Blue Air spune că speră ca această decizie a Senatului este o uriaşă neînţelegere
1968 afișări
Imaginea articolului Senatul a respins ajutorul de stat pentru Blue Air

Sursa foto: Mediafaxfoto

Senatul a anulat toate prevederile referitoare la garanţia de 300 milioane de lei pentru Blue Air. Şi a lasat ajutorul doar pentru Tarom. Noroc pentru Blue Air că nu se poate aplica retroactiv şi Senatul oricum nu e cameră decizională. Într-o scrisoare deschisă către Senat, compania spune că este surprinsă de decizie.

Blue Air spune că dacă va dispărea, aeroporturile româneşti vor fi dependente de câte un operator aproape monopolist, care va extrage profituri masive, profituri care nu se vor întoarce în nici un fel în România.

„România va pierde un contribuitor important la bugetul de stat, mii de locuri de înalta calificare şi un pilon important al industriei aviatice româneşti (...) În măsură în care Blue Air ar dispărea (aşa cum reiese din intenţiile exprimate cu ocazia şedinţei de ieri), piaţă lăsată liberă de către Blue Air nu va fi ocupată de către TAROM S.A, ea însăşi în dificultate, ci de către principalul nostru competitor. Pentru referinţă, această companie în ultimele luni a preluat deja, fără nici un cost, multe din rutele dezvoltate cu investiţii masive în ultimii ani de către Blue Air şi a ajuns să deservească, în septembrie 2020, peste 60% din piaţă de transport aerian din România”, a spus Oana Petrescu, CEO Blue Air.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici