Senatul SUA a votat proiectul de buget propus de preşedinţia SUA

Senatul Statelor Unite a aprobat proiectul de buget propus de preşedinţia SUA, cu fonduri de 3.400 de miliarde de dolari, care include măsuri destinate combaterii crizei economice prin reformarea sistemului de sănătate şi investiţii în sectorul energiei regenerabile, potrivit Washington Post.

17 afișări
Imaginea articolului Senatul SUA a votat proiectul de buget propus de preşedinţia SUA

Senatul SUA a votat proiectul de buget propus de preşedinţia SUA

Legislativul american a aprobat propunerea preşedintelui SUA, Barack Obama, privind extinderea beneficiilor din domeniul sănătăţii şi pentru categoriile de cetăţeni neasiguraţi.

În pofida recesiunii economice şi a creşterii deficitului bugetar, Congresul a aprobat alocarea mai multor sute de miliarde de dolari pentru sprijinirea, în următorii zece ani, a programelor educaţionale sau a celor destinate veteranilor de război.

Proiectul de cheltuieli va fi supus adoptării Camerei Reprezentanţilor şi plenului Congresului până în luna octombrie.

Măsura a fost sprijinită de voturile Partidului Democrat, care deţine majoritatea în ambele camere ale Congresului, şi a avut loc în a 100-a zi de la instalarea preşedintelui Obama la Casa Albă.

Autorităţile din SUA au anunţat, miercuri, că economia americană s-a contractat cu 6,1% în primul trimestru, peste aşteptări, ca urmare a declinului puternic al exporturilor şi stocurilor companiilor, datele guvernamentale indicând o recesiune încă profundă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici