Sergiu Manea, BCR: Două treimi dintre firmele româneşti nu pot trimite bunuri în Europa Occidentală în mai puţin de şase ore. Companii din vestul ţării preferă să importe prin Hamburg

Două treimi dintre companiile româneşti nu pot expedia bunuri în Europa Occidentală în mai puţin de şase ore, chiar şi firmele din vestul ţării preferând să importe prin Hamburg, a declarat, marţi, Sergiu Manea, preşedinte executiv/CEO BCR, la conferinţa ZF Bankers Summit `17.

686 afișări
Imaginea articolului Sergiu Manea, BCR: Două treimi dintre firmele româneşti nu pot trimite bunuri în Europa Occidentală în mai puţin de şase ore. Companii din vestul ţării preferă să importe prin Hamburg

Sergiu Manea, BCR: Două treimi dintre firmele româneşti nu pot trimite bunuri în Vest în mai puţin de şase ore

“România creşte peste PIB potenţial de trei-patru ani consecutiv. Companiile româneşti fac adevărate fapte de eroism pentru a fi competitive. Două treimi din ţară nu poate duce bunuri în Europa Occidentală în mai puţin de şase ore. Companii din vestul ţării preferă să importe prin Hamburg”, a declarat, marţi, Sergiu Manea, preşedinte executiv/CEO BCR, la conferinţa ZF Bankers Summit `17.

Viceguvernatorul BNR, Liviu Voinea, a explicat că numărul firmelor locale care au un potenţial semnificativ de creditare este extrem de redus, din circa 600.000 de firme doar 12.200 fiind în stare să susţină un nivel al creditării de circa 5% din produsul intern brut (PIB).

Iar, Sergiu Oprescu, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, a arătat că băncile au potenţial foarte mare în ceea ce priveşte creditarea ipotecară: “Cred că avem un potenţial mare în creditarea ipotecară. Pe partea de IMM trebuie să creştem baza antreprenorială. Ar trebui să creăm mediul propice astfel încât aceste societăţi să se înfiinţeze şi să înflorească. Sistemul bancar este pregătit să crediteze, avem direcţiile şi avem un grad de competitivitate foarte ridicat. Intermedierea financiară prin intermediul IFN a crescut, reprezentând 11% din total credite acordate. Se întâmplă pe canalul mai puţin reglementat al IFN-urilor”.

În ceea ce priveşte noua producţie de creditare aceasta a fost peste 10% în sistemul bancar anul trecut şi anul acesta există o mişcare dinamică în sistemul de creditare, a explicat Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici