Serviciile Orange, parţial întrerupte după secţionarea reţelei de fibră optică a companiei

Serviciile de voce ale operatorului Orange au fost parţial întrerupte, iar cele de date sunt blocate, după ce în jurul orei 16:00 reţeau de fibră optică a companiei fost secţionată la Timişoara şi Caransebeş.

188 afișări
Imaginea articolului Serviciile Orange, parţial întrerupte după secţionarea reţelei de fibră optică a companiei

Serviciile Orange, parţial întrerupte după secţionarea reţelei de fibră optică a companiei

Serviciile de voce ale operatorului Orange au fost parţial întrerupte, iar cele de date au fost blocate, marţi, pentru câteva ore, după ce în jurul orei 16:00 reţeau de fibră optică a companiei a fost secţionată, la Timişoara şi Caransebeş.

"Reţeaua de fibră optică a Orange a fost secţionată în două locuri, respectiv Timişoara şi Caransebeş. Din această cauză, serviciile de voce şi date de pe o arie extinsă din zona Transilvania-Banat au fost afectate. De asemenea, incidentul a avut repercusiuni şi asupra clienţilor din alte zone ale ţării. Circumstanţele în care a fost secţionată fibra sunt deocamdată necunoscute", a informat operatorul.

După ora 19:00, compania a anunţat că situaţia a fost remediată, după intervenţia unei echipe de ingineri, şi vor mai avea loc "doar uşoare congestii" ale traficului.

Anterior, serviciile de voce fuseseră parţial restabilite, urmând ca şi comunicaţiile de date în reţeaua Orange să revină la funcţionarea normală.

Centrele nodale ale operatorului, care preiau datele de la centralele telefonice din teritoriu, sunt conectate printr-o reţea magistrală de fibră optică configurată în inel. Această configuraţie asigură protecţia integrală a reţelei magistrale de fibră optică în cazul unui incident.

La apariţia a două incidente simultane, unul sau mai multe centre nodale rămân izolate, iar în aceste condiţii, celulele aflate în administrarea centrelor nodale respective sunt în imposibilitate de funcţionare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici