Serviciul de mesagerie WhatsApp a ajuns la 2 miliarde de utilizatori

  • Serviciul de mesagerie WhatsApp, deţinut de Facebook, a ajuns la 2 miliarde de utilizatori în întreaga lume
  • Numărul este comparabil şi cu cele 2,5 miliarde de utilizatori ai Facebook
468 afișări
Imaginea articolului Serviciul de mesagerie WhatsApp a ajuns la 2 miliarde de utilizatori

Serviciul de mesagerie WhatsApp a ajuns la 2 miliarde de utilizatori

Numărul utilizatorilor WhatsApp a crescut de la 1,5 miliarde în 2018 şi 1 miliard de utilizatori în 2016, în prezent serviciul de mesagerie având 2 miliarde de utilizatori.

Numărul este comparabil şi cu cele 2,5 miliarde de utilizatori ai Facebook, potrivit The Wall Street Journal, şi cu 1 miliard de utilizatori ai Instagram (în iunie 2018).

WhatsApp a utilizat momentul pentru a reitera importanţa criptării mesajelor, o practică care este supusă unor presiuni din ce în ce mai mari din partea autorităţilor din întreaga lume.

Guvernele susţin că imposibilitatea de a citi mesajele oamenilor îngreunează descoperirea teroriştilor, a celor care expolatează copiii şi a altor crime.

CEO-ul WhatsApp, Will Cathcart, spune că firma nu are în plan să dezactiveze criptarea serviciilor sale, dar a adăugat că WhatsApp va furniza metadate într-o eventuală investigaţie.

Cathcart a declarat pentru WSJ că WhatsApp lucrează pentru ca serviciul să fie interoperabil cu mesageria Facebook. Cu toate acestea, Cathcart a recunoscut că această integrare poate avea limitele sale, pentru că unele funcţii care sunt prezente pe un serviciu de mesagerie precum Messenger nu se vor regăsi în WhatsApp

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici