Shanghai Auto şi Nanjing Auto ar putea fuziona

Shanghai Auto, cel mai mare producător de automobile din China, şi compania concurentă Nanjing Auto ar putea fuziona pentru a forma un concurent serios al grupurilor multinaţionale.

1 afișare
Imaginea articolului Shanghai Auto şi Nanjing Auto ar putea fuziona

Shanghai Auto şi Nanjing Auto ar putea fuziona

Shanghai Automotive a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că cele două grupuri au semnat o scrisoare de intenţie pentru a discuta modalitatea prin care ar putea realiza "o uniune completă", prin cooperare şi restructurare.

Autorităţile chineze centrale şi locale încurajează fuziunea, ca modalitate de transformare a Shanghai Auto într-un producător complex, capabil să concureze cu grupuri europene, japoneze şi americane, pe piaţa autohtonă dar şi în străinătate, au declarat surse din industrie şi analişti.

Anunţul ar putea reprezenta un indiciu că guvernul chinez, după ani de declaraţii strategice fără rezultat concret, intensifică eforturile de consolidare a industriei auto chineze extrem de fragmentate, unde concurează peste 100 de producători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici