Shell lansează primul său feribot electric la rafinăria companiei din Singapore

Compania Shell a lansat luni primul său feribot electric la rafinăria din Singapore şi a anunţat că va colabora cu autoritatea portuară a oraşului-stat pentru a reduce emisiile produse de nave, potrivit Reuters.

97 afișări
Imaginea articolului Shell lansează primul său feribot electric la rafinăria companiei din Singapore

Shell lansează primul său feribot electric la rafinăria companiei din Singapore

Măsura este un pas spre implementarea regulii autorităţii portuare din Singapore, conform căreia toate noile ambarcaţiuni care operează în apele sale ar trebui să fie electrice sau să funcţioneze cu biocombustibili începând cu 2030.

Shell Eastern Trading a fost de acord să colaboreze cu autoritatea portuară pentru a dezvolta infrastructura de încărcare pentru ambarcaţiunile portuare electrice şi pentru a desfăşura activităţi de cercetare şi dezvoltare pentru combustibili cu emisii reduse şi zero de dioxid de carbon pe parcursul a cinci ani, a declarat Autoritatea Maritimă şi Portuară din Singapore (MPA).

Gigantul petrolier a lansat luni primul dintr-o serie de feriboturi electrice pentru naveta angajaţilor. Nava are 200 de locuri şi face legătura între oraş şi rafinăria de pe Pulau Bukom.

Primul feribot electric Penguin Refresh va începe să funcţioneze în luna mai, iar alte două vor fi puse în funcţiune până în august, înlocuind parţial feriboturile cu motoare diesel utilizate în prezent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici