Sindicaliştii feroviari, în marş de la Gară la Victoriei „pentru evitarea falimentului CFR Marfă”

Proximativ 250 de sindicalişti din domeniul feroviar au mărşăluit vineri, de la Ministerul Transporturilor (zona Gării de Nord) la Piaţa Victoriei (sediul Guvernului) pentru a cere adoptarea statutului personalului feroviar, susţinerea investiţiilor în calea ferată şi evitarea falimenului CFR Marfă.

229 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii feroviari, în marş de la Gară la Victoriei „pentru evitarea falimentului CFR Marfă”

Sindicaliştii feroviari, în marş de la Gară la Victoriei „pentru evitarea falimentului CFR Marfă”

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane, cea mai mare federaţie sindicală a ceferiştilor din România, în parteneriat cu Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, au organizat mitingul de protest cu următoarele obiective şi revendicări:
- susţinerea aprobării Proiectului de Lege privind Statutul personalului feroviar
- susţinerea investiţiilor multianuale în calea ferată, pentru reabilitarea infrastructuri feroviare şi achiziţia de material rulant nou
- adoptarea soluţiilor ce se impun a fi luate pentru evitarea falimentului CFR Marfă.

Participanţii la miting „doresc să atragă atenţia public, tuturor celor implicaţi în zona de decizie a industriei feroviare, dar şi şi beneficiarilor serviciilor prestate de lucrătorii feroviari că situaţia căii ferate din România reclamă decizii imediate de evaluare a situaţiei şi implementarea soluţiilor de redresare”, se arată într-o notă a organizatorilor.

„Eforturile noastre, ale sindicaliştilor, de a identifica soluţii care să permită optimizarea dialogului social au fost evidente, în toţi aceşti ani, motiv pentru care, încă o dată, cerem Guvernului şi Ministeului Transporturilor să acorde atenţia cuvenită căii ferate şi revedicărilor noastre, ale ceferiştilor.

Se întârzie, din raţiuni pe care nu le putem înţelege, adoptarea Statutului personalului feroviar, deşi această categorie socio-profesională impune, fără putinţă de tăgadă, un astfel de statut, care are rolul principal de a reglementa relaţiile de muncă dintre lucrătorul feroviar şi angajator, în speţă statul român”, se mai arată în document.

„Calea ferata are nevoie urgentă de investiţii deoarece degradarea constantă a infrastructurii şi a materialului rulant va genera, cât de curând, falimentul istoric al unui sector economic strategic, extrem de important pentru economia românească”, conchid sindicaliştii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici