Site-ul ANAF a redevenit funcţional, după ce „picase” din cauza suprasolicitării

Site-ul ANAF a „picat” miercuri dimineaţă şi ca urmare a generat erori de accesare, deoarece resursele TIC disponibile erau suprasolicitate, conform informaţiilor de pe site-ul instituţiei.

2614 afișări
Imaginea articolului Site-ul ANAF a redevenit funcţional, după ce „picase” din cauza suprasolicitării

Site-ul ANAF a "picat". Cum se desfăşoară procesele de depunere a declaraţiilor fiscale

Site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a redevenit funcţional, putând fi accesat, din nou, în jurul orei 16:00, după mai multe ore de mentenanţă.

Până la acea oră, site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) nu a funcţionat, începând de miercuri de la ora 9.00, iar, în ultimele ore, au început să apară probleme la depunerea declaraţiilor fiscale.

„În prezent, portalul ANAF generează erori de accesare, deoarece resursele TIC disponibile sunt suprasolicitate. Se identifică soluţii de utilizare optimă a tuturor resurselor. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente! Vă mulţumim pentru înţelegere!”, arăta un mesaj în momentul în care este accesat site-ul anaf.ro. În plus, vizitatorii sunt direcţionaţi direct spre http://mentenanta.anaf.ro/.

De asemenea, în ultimele ore, au început să apară erori şi la depunerea declaraţiilor prin alte microsite-uri ale instituţiei. De exemplu, aplicaţia declaratieunica.anaf.ro nu funcţiona, vizitatorii fiind redirecţionaţi către mentenanta.anaf.ro, unde apare acelaşi mesaj de mai sus.

Contactaţi de Mediafax, reprezentanţii Fiscului nu au dorit să dea detalii despre această situaţie, menţinând că vor reveni ulterior cu explicaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici