Situaţia din Ungaria prezintă un risc pentru statele din regiune, care trebuie să ia măsuri

Vânzările masive derulate pe piaţa financiară şi monetară ungară după suspendarea acordului cu FMI şi UE prezintă un risc pentru alte state est-europene, care pot combate cel mai bine acest fenomen prin reforme economice, potrivit preşedintelui BERD, Thomas Mirow.

56 afișări
Imaginea articolului Situaţia din Ungaria prezintă un risc pentru statele din regiune, care trebuie să ia măsuri

Situaţia din Ungaria prezintă un risc pentru statele din regiune, care trebuie să ia măsuri (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Forintul şi activele ungare de capital au fost vândute masiv luni, după ce guvernul de la Budapesta a respins măsurile de austeritate cerute de FMI şi UE pentru continuarea programului de împrumut extern.

Sfârşitul prematur al discuţiilor dintre autorităţile ungare şi reprezentanţii FMI/UE a zdruncinat încrederea investitorilor, determinând scăderea forintului cu peste 3% în numai o zi.

Exemplul Ungariei arată cât de importantă este o politică fiscală solidă, a declarat Mirow pentru ziarul german Handelsblatt.

"Cazul Ungariei are şi un risc de contagiune pentru alte state est-europene, dar acestea se pot proteja prin continuarea reformelor şi restructurărilor. Cred că guvernul ungar va conveni asupra unei soluţii cu FMI în următoarele săptămâni", a adăugat preşedintele BERD.

Mirow a mai arătat că performanţele economiilor din Europa de Est variază, cu Polonia într-o situaţie foarte bună, în timp ce alte ţări, precum Bulgaria şi România, sunt încă în recesiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici