Skoda ar închide o uzină şi ar da afară 3.000 de angajaţi dacă "Euro 7" ar fi implementat în forma actuală

Constructorul auto ceh Skoda va trebui să închidă o uzină şi să renunţe la unele modele dacă sistemul de emisii "Euro 7" al Uniunii Europene va fi implementat în forma sa actuală, a avertizat duminică un membru al consiliului de administraţie al Skoda.

844 afișări
Imaginea articolului Skoda ar închide o uzină şi ar da afară 3.000 de angajaţi dacă "Euro 7" ar fi implementat în forma actuală

Propunerea de lege Euro 7, pe care ţările UE şi Parlamentul European vor începe să o negocieze în acest an, ar înăspri limitele privind emisiile poluante pentru sănătate, inclusiv oxizi de azot, de către autovehicule.

UE a declarat că beneficiile pentru sănătate ale acestei măsuri ar depăşi cu mult costurile, însă unii producători de automobile au avertizat că aceasta ar impune costuri de dezvoltare nepermis de mari. Şeful Daimler Trucks, Martin Daum, a declarat săptămâna trecută că măsura ar costa "miliarde" pentru industrie.

"Dacă Euro 7 este aprobat în această formă, ar însemna pentru Skoda Auto să închidă o fabrică, deoarece am înceta să mai producem modelele mai mici - Fabia, Scala, Kamiq - ceea ce înseamnă că cel puţin 3.000 de locuri de muncă ar fi afectate", a declarat Martin Jahn, membru al consiliului de administraţie al Skoda, care face parte din Grupul Volkswagen, informează agenţia Reuters.

În total, peste 10.000 de locuri de muncă ar fi în pericol în Republica Cehă, inclusiv la furnizorii Skoda, a spus Jahn.

Cele trei modele mai mici reprezentau aproape o treime din livrările Skoda către clienţi în 2022.

Miniştrii transporturilor din Cehia, Germania, Italia, Italia, Polonia, Portugalia, România, Ungaria şi Slovacia s-au întâlnit pentru a discuta despre eforturile lor de a modifica propunerea Euro 7.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici