Skoda Auto va opri temporar producţia

Producătorul auto ceh Skoda va opri procesul de fabricaţie, în perioada 27-31 octombrie, şi va cumula o pierdere de producţie de 13.000 de unităţi în 2008, însă compania aşteaptă în acest an vânzări în creştere cu cel puţin 10% faţă de 2007, la nivel mondial, la 700.000 de unităţi.

20 afișări
Imaginea articolului Skoda Auto va opri temporar producţia

Skoda Auto va opri temporar producţia

"În total, în acest an, este vorba de o lipsă de 13.000 de maşini, pentru că producţia a mai fost oprită odată. (...) Pentru 2008 ne-am propus să depăşim pragul de 700.000 de unităţi (+11% faţă de 2007 - n.r.)", a declarat, luni seara, agenţiei MEDIAFAX, directorul de comunicare al Skoda Auto, Martin Lauer, la Praga, cu ocazia lansării internaţionale a Skoda Octavia restilizată (facelift), model care va ajunge pe piaţa românească în a doua parte a lunii noiembrie.

Potrivit lui Lauer, pentru anul viitor este dificil de realizat previziuni.

"În ultimii ani am avut creşteri de două cifre ale vânzărilor. Aş spune că aceste vremuri s-au încheiat, însă vom înregistra în continuare avansuri deoarece pentru noi lucrurile merg bine, ne împrospătăm gama şi am avut an de an noi lansări. Este vorba de noua Fabia, Superb, Octavia facelift, urmează Superb Combi (break) şi alte derivate din aceste modele (cum ar fi versiunile RS, sport). De asemenea vom ataca un nou segment (SUV, crossover - n.r.) cu Yetti", a explicat oficialul Skoda.

El a adăugat că Rusia, India şi China sunt state care au un potenţial foarte mare de creştere, chiar dacă ritmul s-a mai temperat şi acolo.

"În aceste state creştem cu 15-20%, în condiţiile în care piaţa auto mondială este în recesiune", a spus Lauer.

Potrivit datelor Skoda, piaţa auto mondială a înregistrat o scădere de 1,4% în primele nouă luni, la 43,9 milioane de automobile. Previziunile pentru piaţa auto din 2008 au fost reviuite în scădere cu 4%, de la 59,1 la 56,7 milioane unităţi.

Skoda aşteaptă vânzări în creştere la nivel mondial cu circa 10% în acest an, comparativ cu 2007, la 700.000 de unităţi, faţă de cele 630.000 de automobile livrate anul trecut.

Rezultatul de anul trecut a reprezentat o creştere de 14,5% a vânzărilor constructorului ceh, la nivel mondial, faţă de nivelul din 2006.

În România, vânzările Skoda au crescut cu 12% anul trecut, de la 20.541 unităţi în 2006, la 23.138 autovehicule.

De asemenea, după primele opt luni din acest an, vânzările Skoda pe piaţa românească au avansat cu 16%, de la 15.512 unităţi în perioada ianuarie-august din 2007, la 18.005 maşini în primele opt luni din acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici