Sky Europe a acceptat să plătească zilnic taxele de operare pe aeroportul Băneasa

Compania aeriană Sky Europe a acceptat să îşi plătească zilnic, în numerar, serviciile aeroportuare către Aeroportul "Aurel Vlaicu" (Băneasa), astfel că traficul se efectuează în condiţii normale, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al aerogării, George Mihalcea.

28 afișări
Imaginea articolului Sky Europe a acceptat să plătească zilnic taxele de operare pe aeroportul Băneasa

Sky Europe a acceptat să plătească zilnic taxele de operare pe aeroportul Băneasa

"Sky Europe a decis să-şi plătească serviciile aeroportuare zilnic, cash, aşa că traficul se desfăşoară 100%. Ei au venit astăzi, însă, pentru că la Băneasa a fost ceaţă, au decolat de pe Aeroportul Otopeni", a spus Mihalcea.

O aeronavă Sky Europe a fost ţinută la sol marţi seara pe Aeroportul Băneasa, din cauza datoriilor de 529.000 de euro către aeroport. Avionul a decolat, miercuri, în jurul orei 13:30, spre Viena, fără niciun pasager la bord, după ce au fost plătite taxele de aeroport.

Secretarul de stat în ministerul Transporturilor Marin Anton a declarat miercuri că aeronava a fost ţinută la sol în ideea ca reprezentanţii companiei să fie obligaţi să plătească aceste datorii către Aeroportul Băneasa, dar că, în condiţiile în care aceştia au o hotărâre judecătorească potrivit căreia sunt sub protecţia legii falimentului, autorităţile române le cer să plătească măcar taxele fiecărui zbor.

Operatorul aerian slovac low-cost SkyEurope a anunţat, în 22 iunie, că a intrat în faliment pentru a-şi reorganiza afacerile, afectate de criza economică mondială.

Potrivit Sky Europe, în timpul procedurii de faliment vor fi asigurate zborurile, locurile de muncă şi salariile.

Operatorul aerian a anunţat, la începutul acestui an, că afacerile sunt grav afectate de criza economică globală şi că a fost nevoit să-şi reducă flota la doar cinci aeronave, de la 15 aparate Boeing 737 în 2008. Sky Europe nu a raportat niciodată profit în cei şase ani de existenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici