SkyTower este prima clădire de birouri din România certificată SHORE Gold, obţinând a treia acreditare internaţională de cladire sustenabilă

Bucureşti, 12 octombrie 2022 – SkyTower, cea mai înaltă clădire de birouri din România, a primit certificarea SHORE Gold pentru risc operaţional, rezilienţa şi guvernanţa operaţiunilor imobiliare, din partea companiei internaţionale de certificare şi consultanţă SAFE Asset Group. Astfel, SkyTower devine prima clădire de birouri din România care a finalizat cu succes procesul de certificare SHORE Gold.

483 afișări
Imaginea articolului SkyTower este prima clădire de birouri din România certificată SHORE Gold, obţinând a treia acreditare internaţională de cladire sustenabilă

SkyTower Bucharest, Facebook

„Certificarea SHORE Gold arată capacitatea noastră de rezilienţă în cazul oricărui eveniment şi ne ajută să oferim un spaţiu sigur comunităţii noastre de chiriaşi. Acesta dovedeşte angajamentul nostru faţă de investiţii continue în oferirea celor mai bune standarde şi practici internaţionale din industrie. În acelaşi timp, este un nou pas în strategia noastră ESG, deoarece oamenii, clădirea de birouri şi siguranţa mediului sunt priorităţi de vârf pentru noi”, a declarat Anca Alexandrescu, Property Manager, RPHI România - compania care deţine şi administrează SkyTower.

Certificarea SHORE confirmă că operaţiunile SkyTower se încadrează în cele mai înalte standarde internaţionale de rezilienţă şi securitate operaţională.

În timpul procesului de certificare a clădirii, SAFE Asset Group a evaluat pe larg şase piloni principali de activitate: sisteme de management, protecţia clădirii de birouri, managementul clienţilor şi chiriaşilor, securitatea şi managementul crizelor. Evaluările au inclus un audit detaliat pentru zona de siguranţă şi interviuri dedicate cu părţile interesate selectate pentru acest proces.

Înainte de obţinerea certificării SHORE Gold, SkyTower a primit alte două certificări internaţionale pentru clădiri de birouri sustenabile: certificarea LEED Platinum pentru operaţiuni şi mentenanţă (O+M) şi certificarea Gold DGNB (categoria Blue Building) acordată de OGNI.

De asemenea, şi FCC Office Building, a doua clădire de birouri deţinută şi administrată de RPHI în România, a obţinut certificarea SHORE Gold.

Despre SkyTower

SkyTower este cea mai înaltă clădire din România şi cea mai iconică clădire de birouri din Bucureşti. Turnul are 37 de etaje, ajungând la o înălţime de 137 de metri deasupra solului şi 60 de metri de structură subterană cu 5 etaje de locuri de parcare şi depozitare. Toate zonele de birouri din SkyTower sunt iluminate natural, iar etajele superioare beneficiază de ascensoare de mare viteză, care ating o viteză maximă de 6 metri pe secundă.

SkyTower este prima şi, în prezent, singura clădire de birouri din România certificată LEED Platinum Operations and Maintenance (Operaţiuni şi Mentenanţă), şi deţine, de asemenea, şi atestarea Gold DGNB pentru clădiri sustenabile, în urma evaluării de către ÖGNI (Societatea austriacă pentru managementul imobiliar sustenabil).

Mai mult, SkyTower este prima clădire din România certificată SHORE Gold.

De la finalizarea construcţiei în decembrie 2012, SkyTower a devenit un punct de reper al oraşului, remodelând orizontul noului cartier de afaceri din nordul Bucureştiului şi stimulând dezvoltarea de noi proiecte în zona Floreasca-Aurel Vlaicu.

Mai multe informaţii aici: www.skytower.ro

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici